Kaiku ostaa tamperelaisen viestintätoimisto Selander & Co:n liiketoiminnan

Viestintätoimisto Kaiku laajentuu Tampereelle, kun se ostaa siellä pitkään toimineen viestintätoimisto Selander & Co Oy:n liiketoiminnan. Selander & Co:n liiketoiminta siirtyy nyt tehdyllä aiesopimuksella Kaiku Helsinki Oy:n kokonaan omistamalle tytäryhtiölle Viestintätoimisto Kaiku Tampere Oy:lle 1.11.2024.

Tampereen kaupunkiseutu on Kaiulle kiinnostava alue, sillä se on Suomen toisiksi suurin talousalue ja kasvukeskus, jossa on yli 30 000 yritystä.

”Olemme tunnistaneet Tampereella selkeän tarpeen strategisen tason viestintätoimistolle, joka sijaitsee nimenomaan Tampereella. Viestintätoimisto Kaiku palvelee toki valtakunnallisesti ja kansainvälisesti asiakkaita Helsingistä käsin, mutta näemme, että Tampereen talousalueella myös paikallistuntemus on tärkeää”, kertoo Kaiun hallituksen puheenjohtaja Pete Saarnivaara.

Viestintätoimisto Selander & Co on tunnettu vankasta kokemuksestaan rakentamisen, infran ja elintarvikealan viestinnässä. Nämä toimialat ovat nousussa myös Kaiun asiakkaissa, joten niiden osaamisen vahvistuminen on tervetullutta.

”Kaiku puolestaan täydentää Selander & Co:n osaamista erityisesti valmennus- ja vaikuttamispalveluillaan. On ollut ilo kuulla, että niille on kysyntää Tampereella. Meillä työskentelee suomalaisen viestintäkentän monipuolisin valmennustiimi, ja pystymme vaikuttajaviestinnän osaamisellamme auttamaan asiakkaita rakentamaan ajatusjohtajuutta sekä osallistumaan rohkeasti yhteiskunnalliseen keskusteluun ”, Saarnivaara sanoo.

Selander & Co:n omistaja Ari Selander jatkaa asiakastyössä

Viestintätoimisto Selander & Co:n perustaja ja omistaja Ari Selander luopuu liiketoimintakaupan yhteydessä toimitusjohtajan tehtävästään, mutta jatkaa yrityksessä vanhempana viestinnän neuvonantajana. Kaiku Tampere Oy:n toimitusjohtaja julkistetaan lokakuun alkupuolella.

“On hienoa toteuttaa viestintäalan järjestely, jonka hyödyt ja edut ovat niin selkeitä sekä järjestelyn osapuolille että toimistojen asiakkaillekin. Viestintätoimisto Kaiku lujittaa asemaansa Suomen vetovoimaisimmalla talousalueella ja Selander & Co. saa kaipaamaansa vahvistusta toiminnan uusiutumiseen ja kasvuun. Uusi viestintätoimisto Kaiku Tampere Oy pystyy nyt tarjoamaan nykyisille ja uusille asiakkailleen tamperelaisittain omaa luokkaansa olevan viestinnän palveluvalikoiman ja kokemuksen”, Ari Selander kuvailee.  

Alkuvaiheessa Kaiku Tampere Oy jatkaa toimintaansa Selander & Co:n brändillä. Ensin keskitytään siihen, että asiakastyöt jatkuvat kuten ennenkin ja että Helsingin sekä Tampereen henkilöstöt tutustuvat toisiinsa. Kaiku Tampereen brändi on tarkoitus julkaista keväällä 2025.

Viestintätoimisto Selander & Co:

  • Omistaja ja toimitusjohtaja Ari Selander  
  • Henkilöstömäärä 5, liikevaihto vuonna 2023 oli 567 000 euroa.  
  • Vahvimmat toimialat: rakentaminen, infra ja elintarvikeala sekä julkishallinto
  • Vahvimmat palvelualueet: strategia- ja talousviestintä, vastuullisuusviestintä, työnantajaviestintä, hankeviestintä, sisältömarkkinointi sekä yleisesti: sisältöjen suunnittelu ja tuotannot eri kanaviin  

 Viestintätoimisto Kaiku Helsinki Oy: 

  • Omistus: Markku Vänskä, Ville Lehtovirta, Pete Saarnivaara, Jouko Marttila, Kaija Pohjala, Salla Syrman, Kimmo Kuokka 
  • Toimitusjohtajat: Katariina Ahonen ja Kasper Stenbäck
  • Henkilöstömäärä noin 40, liikevaihto vuonna 2023 4,7 miljoonaa euroa. 
  • Vahvimmat palvelualueet: kiinnostava viestintä Suomessa ja kansainvälisesti, brändi ja visuaalinen suunnittelu, viestinnän tutkimukset, yhteiskunnallinen viestintä ja vaikuttaminen, vastuullisuusviestintä, terveys- ja hyvinvointialan viestintä, viestinnän valmennus ja coaching
  • Sisaryhtiö strateginen tutkimustoimisto Vastakaiku
  • Syksyllä perustettu tytäryhtiö viestintätoimisto Kaiku Tampere, joka ostaa Viestintätoimisto Selander & Co:n liiketoiminnan.

Lisätiedot:
Pete Saarnivaara, puh. 050 568 8635, pete.saarnivaara@kaiku.fi
Ari Selander, puh. 050 550 1388, ari.selander@viestintaselander.fi

Lue lisää aiheesta

03.10.2024

Annikka Koivusta viestintätoimisto Kaiku Tampere Oy:n toimitusjohtaja

Viestintätoimisto Kaiku laajentuu Tampereelle, kun se ostaa siellä pitkään toimineen viestintätoimisto Selander & ...

Lue lisää

20.12.2021

Vuonna 2021 ojensimme auttavat kätemme näille 11 taholle

Yhdistymisemme kunniaksi kysyimme henkilöstöltämme, keille kaikille ojennamme vuoden päätteeksi auttavan kätemme.

Lue lisää