Viestintätoimisto Kaiku nappasi Keijo Leppäsen

Keijo Leppänen aloittaa Viestintätoimisto Kaiussa valmentajakumppanina.

MTV:n entisen uutisankkurin Keijo ”Keke” Leppäsen eläkepäivät jäävät tällä erää kahden viikon mittaisiksi. Leppänen siirtyy 15. lokakuuta valmentajakumppaniksi viestintätoimisto Kaikuun. Leppäsen erikoisalana Kaiussa on esiintymis- ja mediavalmennus.

”Olen tehnyt 30 vuotta töitä televisiossa, seurannut läheltä maan parhaita esiintyjiä ja oppinut matkan varrella jotain itsekin. Miksi pitää vinkit omana tietonaan ja kokemukset itsellään, kun Kaiussa tarjoutui mahdollisuus panna hyvä kiertämään? Leppänen kysyy. 

Varsinkin julkisella puolella organisaatiot ovat siirtyneet vuosi vuodelta enemmän jaettuun tiedotusvastuuseen. Käytännössä se tarkoittaa, että esiintymis- ja mediataitoja edellytetään aiempaa useammalta johtajalta ja asiantuntijalta.

”Esiintyminen on aina jännittävää ja monet viimeaikaiset muutokset ja kohut niin sosiaalisessa kuin perinteisessä mediassa ovat sitä vielä lisänneet. Onneksi ilmaisua voi terävöittää ja jännitystä lievittää harjoittelemalla”, Leppänen toteaa.

Päätyönsä ohessa Leppänen on toiminut mediavalmentajana 15 vuoden ajan. Lisäksi hän on tehnyt satoja erilaisia juonto- tai puhujakeikkoja. Esiintyjänä ja valmentajana Leppästä kuvataan innostavaksi ja rohkaisevaksi – ihmiseksi jolla on pilkettä silmäkulmassa.

Suomalainen Sanomalehtimiesliitto myönsi Keijo Leppäselle Olli-palkinnon vuonna 2019 ja Etelä-Pohjanmaan Lehtiseura Aaretti-palkinnon vuonna 2023, molemmissa perusteina oli ansiokas journalistinen työ. 

Jokainen mediahaastattelu on mahdollisuus

Viestintätoimisto Kaiun kumppanuusjohtaja Kirsi Valta-Makkonen iloitsee, että jatkossa Kaiun asiakkaat pääsevät kehittymään esiintyjinä ja harjoittelemaan mediahaastatteluiden antamista huippuammattilaisen kanssa. 

“Kuka tahansa voi joutua median eteen täysin yllättäen ja hyvinkin lyhyellä varoitusajalla. Tällöin haastateltavan henkilökohtaisia taitoja sekä yrityksen brändiä mitataan toden teolla. Keijolla on vuosikymmenten vahva kokemus esiintyjänä, mutta toisaalta tuore tieto siitä, miltä mediakentällä näyttää juuri nyt ja miten esiintyä vaikuttavasti vuonna 2024”, toteaa Valta-Makkonen. 

 

Keijo Leppänen 
  • Koulutus: Valtiotieteiden maisteri, Helsingin yliopisto 1995 (Poliittinen historia, aikuiskasvatus)
  • Ura tähän asti: Toimittajana ja toimitussihteerinä Ilkassa 1981-89, toimitussihteerinä ja uutispäällikkönä Uudessa Suomessa 1989-1991, toimittajana ja uutisankkurina MTV Uutisissa 1993-2024. Juontotöitä koko em. uran ajan, viestintäkouluttaja vuodesta 2008.
  • Vahvuudet Kaiun kumppanivalmentajana: Tuntee median ja sen toimintatavat, tehnyt läheistä yhteistyötä maan tunnetuimpien esiintyjien kanssa (mm. media, viihde, politiikka), painottaa käytännön harjoittelua enemmän kuin teoriaa, asiantunteva, rento ja kannustava, pilke silmäkulmassa

 

Viestintätoimisto Kaiku 
  • Palvelut: kiinnostava viestintä Suomessa ja kansainvälisesti, viestinnän valmennus ja coaching, brändi- ja visuaalinen suunnittelu, viestinnän tutkimukset, yhteiskunnallinen viestintä ja vaikuttaminen, vastuullisuusviestintä, terveys- ja hyvinvointialan viestintä 
  • Toimitusjohtajat Katariina Ahonen ja Kasper Stenbäck  
  • Osakkaat Kimmo Kuokka, Ville Lehtovirta, Jouko Marttila, Pete Saarnivaara, Salla Syrman, Markku Vänskä  ja Kaija Pohjala
  • Liikevaihto 2023 oli noin 4,7 miljoonaa euroa. 

 

Lisätiedot: 

Keijo Leppänen
puh. 0400 661875

Kirsi Valta-Makkonen
strateginen valmennuskonsultti, kumppanuusjohtaja
puh. 050 5897381
kirsi.valta-makkonen@kaiku.fi
www.kaiku.fi

 

Vain kiinnostava viesti vaikuttaa. Kaiku vastaa, kun huudat apua infotulvasta erottautumiseen, Suomessa tai kansainvälisesti. Kohderyhmien kuuntelu on kaikulaisessa filosofiassa merkityksellisen viestinnän ydin. Haluamme olla ihmisiksi – ja kannustamme asiakkaitamme samaan. Meillä työskentelee 40 viestinnän ja vuorovaikutuksen ammattilaista. Lahjoitamme tuloksestamme 10 prosenttia hyväntekeväisyyteen, yhdessä päättämäämme tarkoitukseen silloin, kun lahjoittaminen ei uhkaa kaikulaisten työpaikkoja. Viestintätoimisto Kaiku on syntynyt Kaiku Helsingin ja Cocommsin yhdistymisestä. Vuonna 2023 liikevaihtomme oli 4,7 miljoonaa euroa. 

Toimittaja soittaa – miten kannattaa toimia? Lataa maksuton pikaoppaamme mediakohtaamisiin

Kun toimittaja soittaa -oppaamme kertoo tiivistetysti, miten uutinen määritellään, miten voit auttaa toimittajaa työssään, miten haastatteluun tulee valmistautua ja paljon muuta.

Täytä alle tietosi, niin saat maksuttoman oppaan!

 

Lue lisää aiheesta

07.10.2024

Miten olisi pieni pilke? Keijo Leppäsen kaksi suositusta vaikuttavaan esiintymiseen

Mitä vanhemmaksi olen tullut, sen selvemmäksi on käynyt, että maailmassa on tolkuton määrä turhaa puhetta. Sekä ...

Lue lisää

07.11.2018

Viisi myyttiä mediasta

Lue lisää