Tekoälytyökaluja viestintään 2023

Tekoälysovelluksia on paljon, ja uusia syntyy koko ajan. Jostain pitää päästä liikkeelle. Mitkä ovat tärkeimpiä perustyökaluja viestintään? Aloita tämän sivun vinkeistä!

Kirjoittanut Kaiku 26.09.2023

Päivitetty 22.9.2023 

ChatGPT 
OpenAI:n markkinoiden suosituin tekoälychat. Tarjolla ilmainen, GPT3.5-kielimallilla pyörivä versio sekä paranneltu reilun 20 dollarin kuukausimaksullinen GPT-4-versio. 

Bing 
Microsoftin tekoälychat yhdistää GPT-4-kielimallin hakukoneen keskusteluun. Toimii Microsoftin Edge-selaimessa, jossa Microsoft 365 -käyttäjille on saatavilla jo suojattu Enterprise-versio. 

Bard 
Googlen haastaja tekoälychateille. Tuli kesällä 2023 käytettäväksi myös Suomessa. 

Jasper 
Sisällöntuottajan maksullinen tehotyökalu, jolle voi opettaa myös erilaisia brändin äänensävyjä. 

Rytr
Tekoälypohjainen kirjoitusavustaja, ilmainen merkkirajoitettu versio. Osaa muuttaa aidosti äänensävyä ja sanavalintoja ja kuulostaa aidon suomalaiselta. 
 

Midjourney 
Tuottaa laadukkaita kuvia kehotteista. Yksi helppokäyttöisimmistä tekoälykuvasovelluksista, vaikka alun käyttöönotto vaatiikin pientä perehtymistä. 

Stable Diffusion 
Avoimen lähdekoodin tekoäly ja ilmainen verkossa toimiva Stable Diffusion XL -kuvasovellus, joka tuottaa tekstikehotteista kuvia. Saatavilla myös maksullisia ratkaisuja yrityksille ja kehittäjille.
 

Dall-E 
Dall-E oli pienimuotoinen somehitti jo ennen ChatGPT:n läpimurtoa. Tekstistä kuvia tuottavasta sovelluksesta on nyt markkinoilla versio 2.0. ChatGPT:hen yhdistetty Dall-E 3 julkaistaan lokakuussa 2023. 

Lue lisää aiheesta

26.06.2018

Vaikuttavan somepostauksen kaava

Millainen on toimiva somepäivitys? Mikä on sopiva määrä hashtageja? Onko kuva tarpeellinen? Miten pitkä linkki saa ...

Lue lisää

21.11.2023

Avoimuusrekisteri aloitti vuoden 2024 alussa

Mistä on siis kyse? Kokosimme organisaationne tueksi tietoa avoimuusrekisteristä: Missä tapauksissa avoimuusrekisteriin ...

Lue lisää

Jätä kommentti