Kaksin nyt kaikuvampi: Katariina Ahonen ja Kasper Stenbäck nimitetään viestintätoimisto Kaiun toimitusjohtajiksi

Kaiku saa uuden toimitusjohtajakaksikon, kun johtoryhmän jäsenet Katariina Ahonen ja Kasper Stenbäck ryhtyvät luotsaamaan yhtiötä. Pitkäaikainen toimitusjohtaja ja perustajaosakas Pete Saarnivaara siirtyy Kaiun hallituksen puheenjohtajaksi ja jatkaa asiakasjohtajan sekä strategisen konsultin tehtävissä.

Kirjoittanut Kaiku 24.10.2023

Keväällä 2021 viestintätoimistot Kaiku Helsinki ja Cocomms päättivät ryhtyä yhdessä rakentamaan Suomen ykköstoimistoa. Yrityskaupasta syntyi viestintätoimisto Kaiku, joka työllistää nyt noin 40 viestinnän ammattilaista. 

Muutosmatkalla koittaa taas uusiutumisen hetki: toimitusjohtaja vaihtuu, ja samalla kaikulaiset ravistelevat työelämän totuttuja tapoja sekä johtamismyyttejä.  

Yhden toimitusjohtajan sijasta Kaiku saa nyt vetäjikseen kaksi tasa-arvoista toimitusjohtajaa, jotka molemmat ovat kasvaneet pestiin kymmenen vuoden aikana talon sisällä: Katariina ”Kata” Ahonen Kaiku Helsingissä ja Kasper ”Kassu” Stenbäck Cocommsissa.  

Ehdotus malliin tuli Kassulta ja minulta. Halusimme löytää johtamistavan, joka vähentää kuormitusta, lisää vuorovaikutusta ja kannustaa miettimään työelämää uusiksi. Toimimme niin asiakastyössäkin: meillä on kahden silmäparin periaate, miksemme siis noudattaisi sitä johtamisessakin? Tässä mallissa on myös vahva inhimillinen viesti. Vastuun kantaminen yksin ei ole ainoa tapa – sitä saa ja pitää haastaa”, Katariina Ahonen kertoo. 
 
”Parijohtaminen on Suomessa vielä harvinaista, vaikka moni toimitusjohtaja kokee yksinäisyyttä. Perinteisten rakenteiden kyseenalaistaminen vaatii kuitenkin uskallusta. Meillä malli toimii erityisen hyvin juuri tässä hetkessä, kun takana on fuusio ja paljon muutoksia. Sekä Kata että minä olemme olleet mukana näissä muutoksissa, ja kummallakin on pitkä yli 10 vuoden historia yhtiöissä”, Kasper Stenbäck sanoo. 

Ex-toimitusjohtaja Saarnivaara keskittyy jatkossa myyntiin ja asiakastyöhön 

Pete Saarnivaara on ollut toimitusjohtaja vuodesta 2008 alkaen. Hän jättää tehtävän omasta tahdostaan. 
 
Olen vetänyt firmaa nyt 15 vuotta. On aika toisaalta vetää itse henkeä tästä tehtävästä ja toisaalta tuoda johtoon uutta virtaa ja uusia ideoita. Pysyn Kaiussa edelleen, mutta keskityn jatkossa hallituksen puheenjohtajan tehtäviin sekä myyntiin ja asiakastyöhön. Haluan hyödyntää pitkää liikkeenjohdon, markkinoinnin ja viestinnän kokemustani asiakkaiden hyväksi ja vapauttaa aikaa johdon konsultointiin. Myös coachingin ja tekoälyn opinnot kiinnostavat”, Saarnivaara kertoo. 

Uuteen toimitusjohtajakaksikkoon Saarnivaaralla on vahva luotto. 
 
”Olen onnellinen, että jatkajani löytyivät näin luontevasti talon sisältä. Omistaja-yrittäjävetoisiin pieniin asiantuntijayrityksiin ulkopuolelta tulleiden toimitusjohtajien track record on yleensä melko huono. Kaiussa painaa myös tavanomaista firmaa enemmän sopivuus arvoihimme. Kataa ja Kassua voisi kuvailla tolkun ihmisiksi, joiden johtamistyyli on inhimillinen, tasa-arvoinen ja avoin. He ovat kaikulaisille tuttuja johtajia, joille on helppo puhua mistä vaan”, Saarnivaara sanoo.  

Katariina Ahonen ja Kasper Stenbäck lupaavat, että arkeen ei ole luvassa suuria mullistuksia. Molemmat ovat olleet suunnittelemassa nykyistä, yhdistynyttä Kaikua. 
 
”Pidemmällä aikavälillä varmasti näkyy eroja johtamistyylissä. Saarnivaaran saappaat ovat kieltämättä suuret, eikä hetkessä voida tietenkään korvata vuosien kokemusta toimitusjohtajana. Kaksin meillä on kuitenkin mahdollisuus parantaa läsnäoloa, keskustelujen määrää ja näkymistä ulospäin. Toivottavasti myös yhdessä mietittynä asiat saavat perustellumpia ja pureskellumpia päätöksiä kuin mitä yksi henkilö ikinä voisi saada aikaan”, he miettivät. 

 

Katariina Ahonen 

 • Valtiotieteiden maisteri (VTM)  
 • Muut koulutukset: tietojenkäsittelyn tradenomi, Positive Psychology Practitioner, yritysjohtamisen ammattitutkinto
 • Vuoden 2013 alusta tullut Aleksin Kaikuun, joka yhdistyi sittemmin viestintätoimisto Conexion kanssa Kaiku Helsingiksi.
 • Vahvuudet viestintäkonsulttina: Strateginen viestintä, viestintäsuunnitelmat, viestinnän mittaaminen, sisäinen viestintä, viestintä ja HR

Kasper Stenbäck 

 • Kauppatieteiden maisteri (KTM)  
 • Muut koulutukset: Palvelumuotoilu/AaltoPRO
 • Aloitti Cocommsilla vuonna 2012
 • Vahvuudet viestintäkonsulttina: Brändisuunnittelu, kampanjakonseptit, verkkosivujen käyttöliittymät, sosiaalisen median suunnitelmat, lanseeraukset, videotuotannot, käyttäjäkoulutukset  

Viestintätoimisto Kaiku

 • Palvelut: kiinnostava viestintä Suomessa ja kansainvälisesti, brändi ja visuaalinen suunnittelu, viestinnän tutkimukset ja palvelumuotoilu, yhteiskunnallinen viestintä ja vaikuttaminen, vastuullisuusviestintä, terveys- ja hyvinvointialan viestintä, viestinnän valmennus ja coaching 
 • Toimitusjohtajat Katariina Ahonen ja Kasper Stenbäck 
 • Osakkaat Kimmo Kuokka, Ville Lehtovirta, Jouko Marttila, Kaija Pohjala, Pete Saarnivaara, Salla Syrman, Markku Vänskä 
 • Liikevaihto 2022 oli noin 5,5 miljoonaa euroa. 


Lisätiedot:

Katariina Ahonen, toimitusjohtaja
Puh. 050 587 7737
katariina.ahonen[a]kaiku.fi

Kasper Stenbäck, toimitusjohtaja
puh. 040 744 0101
kasper.stenback[a]kaiku.fi

 

Vain kiinnostava viesti vaikuttaa. Kaiku vastaa, kun huudat apua infotulvasta erottautumiseen, Suomessa tai kansainvälisesti. Kohderyhmien kuuntelu on kaikulaisessa filosofiassa merkityksellisen viestinnän ydin. Haluamme olla ihmisiksi – ja kannustamme asiakkaitamme samaan. Meillä työskentelee 40 viestinnän ja vuorovaikutuksen ammattilaista. Lahjoitamme tuloksestamme 10 prosenttia hyväntekeväisyyteen, yhdessä päättämäämme tarkoitukseen silloin, kun lahjoittaminen ei uhkaa kaikulaisten työpaikkoja. Viestintätoimisto Kaiku on syntynyt Kaiku Helsingin ja Cocommsin yhdistymisestä. Vuonna 2022 yhdistetty liikevaihtomme oli 5,5, miljoonaa euroa. 

Lue lisää aiheesta

24.05.2022

Viestintätoimistot Kaiku Helsinki ja Cocomms ovat nyt Kaiku – ”Muutoksissa menestyvät ne organisaatiot, jotka ovat ihmisiksi”

Viestintätoimistot Kaiku Helsinki ja Cocomms päättivät toukokuussa 2021 ryhtyä yhdessä rakentamaan Suomen ...

Lue lisää

13.01.2022

Julistusten aika on ohi – nyt on tekojen vuoro

Tomi Rintanen työskenteli kymmenen vuotta pörssiyhtiö Vaisalassa ja rakensi sinä aikana yrityksen vastuullisuusohjelman ...

Lue lisää

Pysy pinnalla! Tilaa Kaikuluotain-uutiskirje.