Miten olisi pieni pilke? Keijo Leppäsen kaksi suositusta vaikuttavaan esiintymiseen

Legendaarinen uutisankkuri Keijo ”Keke” Leppänen vaikutti tv:ssä 30 vuotta. Lisäksi hän on tehnyt satoja erilaisia juonto- tai puhujakeikkoja. Millaisia vinkkejä konkari jakaa esiintyjille?

Mitä vanhemmaksi olen tullut, sen selvemmäksi on käynyt, että maailmassa on tolkuton määrä turhaa puhetta. Sekä määrällisesti että laadullisesti. Epäselväksi on jäänyt, miksi?

Koulun oppitunneilla, yliopiston luennoilla ja kirkon saarnoilla on kai vuosikymmenet ollut joku oletettu ihannemitta, josta on sitten tullut normi. Mutta onko kukaan miettinyt, että maailma muuttuu ja muuttaa myös ihmisten kykyä ja halua vastaanottaa dataa. Vinkkini onkin, että tee mitä teet ja puhu mistä tahansa, niin tiivistä vähän.

Älä maksimoi pönötystä 

Toinen suositus liittyy esityksen sisältöön. Jos vedät aina varman päälle paperista ja pitäydyt pelkkiin faktoihin, kukaan ei reagoi mitenkään. Ei moiti eikä kehu, ymmärtääkö edes? Sekö oli tarkoituksesi? En ole vielä kuullut seminaarista, jonka järjestäjät olisivat halunneet maksimoida pönötyksen asiantuntijatapahtumassaan. Rohkeutta ja rentoutta, tarinoita ja itsensä peliin panemista sen sijaan haluavat kaikki, vaikka eivät toki aina sano sitä ääneen.

Elämä on entistä enemmän esiintymistä: asiantuntijatyössä, perusduunissa, juhlissa, tapaamisissa, somessa. Kohta kai kotonakin. Ajattelin käyttää seuraavan vaiheen omasta elämästäni ylipitkän ja kuivan ilmaisun torjuntaan. Jos kaipaat pilkettä omaan ja kuulijasi silmäkulmaan, tule mukaan talkoisiin. Kääritään hihat, mutta ei tehdä sitä faktojen kustannuksella.

Keijo Leppänen

 

MTV:n entisen uutisankkurin Keijo ”Keke” Leppäsen eläkepäivät jäävät tällä erää kahden viikon mittaisiksi. Leppänen siirtyy 15. lokakuuta valmentajakumppaniksi viestintätoimisto Kaikuun. Leppäsen erikoisalana Kaiussa on esiintymis- ja mediavalmennus. Lue uutinen! 

 

Toimittaja soittaa – miten kannattaa toimia? Lataa maksuton pikaoppaamme mediakohtaamisiin

Kun toimittaja soittaa -oppaamme kertoo tiivistetysti, miten uutinen määritellään, miten voit auttaa toimittajaa työssään, miten haastatteluun tulee valmistautua ja paljon muuta.

Täytä alle tietosi, niin saat maksuttoman oppaan!

 

Lue lisää aiheesta

07.10.2024

Viestintätoimisto Kaiku nappasi Keijo Leppäsen

MTV:n entisen uutisankkurin Keijo ”Keke” Leppäsen eläkepäivät jäävät tällä erää kahden viikon mittaisiksi. Leppänen ...

Lue lisää

09.06.2020

Kokenutkin esiintyjä tarvitsee valmennusta

Ammatikseen esiintyvä on kuin urheilija, joka ei yllä parhaimpaansa ilman hyvää valmennusta. Harva johtaja tai ...

Lue lisää